Många människor har vanan att skylla sina misslyckanden och ouppnådda mål på omständigheterna i deras liv. Det är lätt att ursäkta att man inte är där man vill vara p.g.a. andra människor och saker som står i ens väg, men sanningen är att det inte finns några ursäkter. Om du inte är där du vill vara, eller i alla fall på väg dit, så är det enbart p.g.a. dig själv.

10% är det som händer, 90% hur du agerar. Tänk efter så kommer du inse att det är helt sant, det är du själv som tagit dig dit du är. DU är beslutsfattaren, du har valt de vägar du tagit, du har och har alltid haft möjligheten att styra ditt liv.

Life is 10% what happens to me

Tänk dig att du är ute och kör och så kommer ett gupp på vägen, litet eller stort. Du tar beslutet om du ska köra över guppet, köra runt guppet, backa och ta en annan väg eller stanna. Du kommer till en nedförsbacke och samma sak gäller här, du bestämmer om du ska gasa på eller köra försiktigt ner och i uppförsbacken som följer är det återigen dina val som tar dig vidare åt något håll. Livet serverar dig både uppförsbackar, nedförsbackar och gupp i form av människor och händelser, men de är bara 10% av det som styr ditt liv, resterande 90% är upp till dig. Det är du som sitter bakom ratten så skippa ursäkterna, ta kontroll över bilen och styr åt rätt håll.