Människor är flockdjur, det är naturligt för oss att vilja umgås med andra människor och att vilja ingå i grupper med likasinnade. Därför är din omgivning otroligt viktig för din framgång.

Om du har människor i din omgivning som inte själva orkar eller vill ta tag i sin egen framgång kommer de med stor sannolikhet försöka få in dig på samma spår. Inte nödvändigtvis för att de vill dig illa, utan för att de vill ha dig kvar i sin grupp. De vill inte att du blir bättre än dem och lämnar deras sida, det är ju mycket skönare för dem om ni är flera som misslyckas eller inte gör något storslaget.

Att vara flera i samma sits ger dem en ursäkt att inte själva ta tag i sina liv. Därför kommer de när du gör något större än dem att försöka trycka ner dig, tillbaka i gruppen vid deras sida. Det kan bero på att de är avundsjuka eller rädda för att bli ensamma kvar i gruppen, men oavsett varför de trycker ner dig måste du stoppa dem eller släppa taget om dem – det är svårt att göra något stort om din omgivning vill göra dig liten.

Din omgivning är avgörande för din framgång så se till att omge dig med personer som vill dig väl och lyfter dig, istället för att trycka ner dig. Vill du bli framgångsrik? Sök dig då till personer som är framgångsrika. Som vi på Key brukar säga – ”Omge dig av de bästa så blir du bäst”.